مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا

مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا | کدام گوشی برتر است؟

در دنیای بزرگ گوشی ‌های هوشمند، رقابت همیشه تنگاتنگی میان برندهای متعدد بازار وجود دارد. البته چند سالی است که برندهای مطرحی همچون سامسونگ گوی رقابت را تصاحب کرده و یکه تازی می‌کنند. در مقابل برندهای نوپای زیادی سعی دارند تا هم‌پای سامسونگ خودنمایی کنند. در این ‌میان برخی برندهای ریشه‌دار هنوز در بازار گوشی‌های همراه حضوری پررنگ و البته برجسته دارند. نوکیا یکی از همین برندهای مطرح و قدیمی است. با این ‌حال و پس ‌از مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا محصول کدام برند را انتخاب می‌کنید؟

اگر در تکاپوی خرید بهترین گوشی های اقتصادی هستید، برند سامسونگ همواره در صف اول انتخاب بسیاری از افراد قرار دارد. در مقابل قیمت گوشی نوکیا همواره در فهرست مدل‌های اقتصادی بازار جای دارد و در کل برندی با اصالت تولید گوشی‌های ارزان‌ قیمت اما کارکن است. مقایسه گوشی ‌های سامسونگ با نوکیا مقایسه‌ای از دو دنیای متفاوت است. نوکیا پرچم‌دار گوشی‌های کلاسیک از نوع صفحه کلید دار و نوستالژیک است و در مقابل سامسونگ یکه تازه گوشی‌های هوشمند با نمایشگرهای بزرگ و برجسته است. در ادامه از ایکالاتو دو دنیای متفاوت نوکیا یا سامسونگ را در مقابل یکدیگر قرار داده و با هم مقایسه می‌کنیم.

نوکیا یا سامسونگ

تاریخچه گوشی های نوکیا

نوکیا از قدیمی‌ترین برندهای تولید کننده گوشی تلفن همراه است و حس و حال نوستالژیک دارد. اکثر پا به ‌سن ‌گذاشته‌ها تا همین چند سال پیش با گوشی‌های ساده اما جان سخت این برند کار کرده‌اند و هنوز هم خیلی‌ها برای تهیه گوشی ساده به ‌دنبال این نام تجاری هستند.

نوکیا برند فنلاندی است که از سال ۱۹۸۲ اولین تجربه تولید گوشی تلفن همراه خود را به ثبت رساند و تقریباً تا سال 2010 در این عرصه بی‌رقیب بود. این شرکت در نوآوری و توسعه بسیاری از تکنولوژی‌های پایه مخابراتی مانند جی اس ام، نسل سوم شبکه تلفن همراه (3G)، فرگشت بلند مدت (LTE) و حتی نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G) نقش مؤثری داشته‌ است. اما در حد فاصل سال‌های 2013 الی 2016 حق انحصار تولید گوشی‌های خود را به مایکروسافت فروخت و تقریباً در دوره اوج‌گیری نسل‌های نوین گوشی‌های هوشمند در بازار موبایل حضوری نداشت. از سال 2017 و پس ‌از پایان انحصار مایکروسافت، برند نوکیا مجدداً سعی در ورود مجدد به بازار جهانی گوشی داشت و چندین نسل گوشی هوشمند را معرفی کرد. اما استقبال از گوشی‌های نسل نوین این برند چندان برجسته نبود تا نوکیا به این نتیجه برسد که همچنان در همان دنیای گوشی‌های صفحه کلیدی و بازار انحصاری آن باقی بماند. حالا نوکیا بهترین گوشی‌های صفحه کلیدی بازار جهانی را در اختیار دارد.

تاریخچه گوشی های سامسونگ

سامسونگ مسیری کاملاً متفاوت از نوکیا برای طراحی و تولید گوشی‌های تلفن همراه را سپری کرده‌ است. این برند کره‌ای از اواسط دهه ۹۰ میلادی اولین گوشی تلفن همراه خود را تولید کرد. گوشی‌های اولیه این برند از نوع صفحه کلیدی و ساده بودند، اما هرگز توان رقابت با دیگر برندها در این سطح را نداشتند. از این ‌رو خیلی زود و با آغاز قرن ۲۱، سامسونگ تصمیم گرفت نسل متفاوتی از گوشی‌های همراه با نمایشگرهای بزرگتر را معرفی کند. ایده به‌ کارگیری نمایشگرهای بزرگ و رنگی سامسونگ آن‌قدر محبوب شد که از سال 2008 تمام برنامه‌ریزی خود را برای طراحی و تولید گوشی‌های تمام تاچ با نمایشگرهای بزرگ گذاشته است.

سامسونگ مبتکر اولین تلفن همراه با نمایشگر رنگی در جهان است و اولین تلفن کشویی جهان را طراحی کرده ‌است. همچنین در سال 2009 اولین تجربه تجاری از گوشی اندرویدی را به جهان معرفی کرده ‌است. این برند مبتکر طراحی گوشی با بدنه فلزی و به‌ کارگیری نمایشگرهای تاشو است و حالا بهترین گوشی‌های هوشمند با نمایشگرهای بزرگ و قدرتمند به ‌همراه قابلیت‌های ویژه را طراحی می‌کند.

نوکیا یا سامسونگ در دو دنیای متفاوت

گوشی های سامسونگ بهتر است یا نوکیا؟ جواب این سوال در سلیقه شما برای تهیه گوشی ساده صفحه کلید دار و یا گوشی هوشمند با نمایشگر بزرگ قرار دارد. سامسونگ طلایه‌دار طراحی گوشی‌های هوشمند با نمایشگر بزرگ در دنیا است و با وجود رقبای جدی همچنان در این عرصه یکه‌تازی می‌کند. در مقابل نوکیا عرصه طراحی گوشی های دکمه دار با طراحی ساده و کلاسیک را در اختیار دارد و آنجا به بهترین شکل ممکن محصولات جدید خود را عرضه کرده ‌است. برای مقایسه گوشی ‌های سامسونگ و نوکیا بهتر است برجسته‌ترین محصولات این دو برند را در دو دنیای متفاوت بررسی کنیم.

نگاهی به طراحی گوشی ‌های نوکیا

تجربه نوکیا برای طراحی گوشی ‌های هوشمند با نمایشگر بزرگ و تمام صفحه محدود است و به ‌علت عدم استقبال جهانی خیلی زود از این عرصه خارج شده ‌است. هم ‌اکنون چند مدل نسبتاً سطح پایین با نمایشگرهای IPS و تراکم ۲۵۰ پیکسل در اندازه ۶ اینچی از این برند در بازار موجود است که دوربین ۱۳ مگا پیکسلی و سلفی ۵ مگا پیکسلی در اختیار دارند. اگر از کنار معدود گوشی‌ های هوشمند این برند عبور کنیم، دنیای بزرگ گوشی‌های صفحه کلید دار نوکیا قد علم می‌کنند.

نگاهی به طراحی گوشی ‌های نوکیا

نوکیا در طراحی نسل جدید گوشی‌های صفحه کلید دار عرصه‌های جدیدی را تجربه می‌کند که حتی تصور آن نیز برای چنین گوشی ‌های کلاسیک غیر قابل ‌باور است. به کارگیری نمایشگرهای بزرگ TFT با اندازه 2.4 اینچی، امکان استفاده از کارت حافظه  ۳۲ گیگا بایتی، قابلیت به ‌کارگیری از اینترنت 4G و بهره‌مندی از دوربین با کیفیت ویژگی برجسته این گوشی‌های صفحه کلیددار نسل جدید نوکیا هستند. در تمام این گوشی‌ها از قابلیت نصب دو سیم کارت پشتیبانی شده ‌است و طراحی در ابعادی کوچک و وزن بسیار سبکی دارند. خلاصه گوشی‌های نسل نوین نوکیا دنیای بهره‌مندی از گوشی‌های کلاسیک را متحول کرده ‌است و این نوع گوشی‌های صفحه کلید دار حالا می‌توانند در قامت کاربردی فراتر از تماس تلفنی کارایی داشته باشند. خصوصاً که قیمت این گوشی‌ها کاملاً اقتصادی است و با اندک هزینه می‌توانید یکی از آنها را تهیه کنید. بهرحال در مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا به راحتی نمی توان از کنار قابلیت های جدید این گوشی های کوچک و ساده و ارزان قیمت عبور کرد.

نگاهی به طراحی گوشی های سامسونگ

دنیای سامسونگ عرصه بزرگی از انواع گوشی‌های هوشمند است. در سبد محصولات این برند کره‌ای از گوشی‌های ارزان ‌قیمت اقتصادی تا گوشی‌های پرچم‌دار با تکنولوژی‌های نوین و سطح بالایی حضور دارند.

سامسونگ برای گوشی ‌های پرچم‌دار خود از نمایشگرهای بسیار عالی Dynamic LTPO Amoled با نرخ به‌روزرسانی ۱۲۰ هرتز استفاده می‌کند. اما برای دیگر گوشی‌های خود از اقتصادی‌ها تا میان رده‌ها از نمایشگرهای Super Amoled استفاده می‌کند. این در حالی است که سامسونگ در به کارگیری بهترین تراشه‌های روز دنیا از کوالکام اسنپدراگون تا اگزینوس بهترین‌ها را در اختیار دارد.

قیمت انواع گوشی سامسونگ کاملاً وابسته به سبک طراحی از اقتصادی تا پرچم‌دارها متفاوت است و تقریباً با هر مقدار بودجه به‌ راحتی می‌توانید گوشی مناسب خود را از این میان تهیه کنید. البته وقتی پای صحبت مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا است، قاعدتاً نمی‌توانیم گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ را در مقابل گوشی‌های صفحه کلیدی و کلاسیک نوکیا صف‌آرایی کنیم. اما می‌توانیم بهترین گوشی هوشمند عرضه شده نوکیا را در مقایسه با یک گوشی هم‌ قیمت سامسونگ که در سطح اقتصادی‌های بازار است، مقایسه کنیم. برای مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا  مدل های نوکیا G21 و سامسونگ A05 یا A15 با رنج قیمتی ۶ میلیون تومان در سال ۱۴۰۳ را در مقابل هم قرار میدهیم.

مقایسه گوشی هوشمند نوکیا و سامسونگ

مقایسه گوشی هوشمند نوکیا و سامسونگ

مقایسه نوکیا یا سامسونگ از نظر نمایشگر

نوکیا برای برجسته‌ترین گوشی هوشمند خود از نمایشگر LCD IPS استفاده کرده ‌است که نرخ به‌روزرسانی استاندارد ۹۰ هرتز را تأمین می‌کند. اما تراکم پیکسل این نمایشگر تا حدودی پایین و ۲۷۰ پیکسل بر هر اینچ است که با حداکثر روشنایی ۴۰۰ نیت چندان چنگی به دل نمی‌زند. در عوض سامسونگ برای همان رنج قیمتی از نمایشگرهای PLS و نرخ بروزرسانی ۹۰ هرتز استفاده می‌کند که چندان برگ برنده‌ای محسوب نمی‌شود. با این ‌حال اگر یک پله بالاتر برویم، در جمع گوشی‌های A15 از نمایشگرهای کاملاً برجسته Super Amoled برخوردار هستیم که با تراکم ۳۹۶ پیکسل طراحی شده‌اند. به ‌هر حال سامسونگ دست بازتری در جا دادن نمایشگرهای برجسته در گوشی‌های خود دارد و به یقین در این باره و برای مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا این برند کره ای است که برنده میدان است.

مقایسه نوکیا یا سامسونگ از نظر تراشه

سخت‌افزار خصوصاً نوع تراشه فاکتور تعیین ‌کننده ما برای مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا است. نوکیا در بهترین گوشی هوشمند خود از تراشه گمنام Unisoc T606 استفاده می‌کند. این تراشه ۸ هسته‌ای با ترکیب هسته‌های Cortex A55 و Cortex A75 نهایتاً می‌تواند سرعت فرکانس بالغ ‌بر 1.6 گیگا هرتز را تولید نماید. خوشبختانه نوکیا در گنجاندن رم برای گوشی هوشمند برجسته خود کم‌کاری نکرده و یک رم ۶ گیگا بایتی استفاده می‌کند. البته حضور چنین رمی در سطح گوشی‌های اقتصادی معمولی است و ویژگی چندان چشمگیری محسوب نمی‌شود.

اما در آن سمت ماجرا سامسونگ همواره سعی دارد تا از بهترین چیپست ها برای گوشی‌های اقتصادی خود استفاده کند. مانند تراشه مدیاتک هلیو G85 با فرکانس ۲ گیگا هرتز در گلکسی A05 و تراشه مدیا تک هلیو G99 برای A15 با فرکانس ۲.۲ گیگا هرتز که هر دو تراشه قدرتمندتر از مدل کار شده در گوشی نوکیا هستند. در بخش تراشه از مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا البته در همان سطح اقتصادی بازار نیز برند کره ای دست بالاتری دارد.

مقایسه دوربین نوکیا یا سامسونگ

دوربین بدون تردید فاکتور بسیار کلیدی در مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا است. در برجسته‌ترین گوشی هوشمند نوکیا به یک دوربین 50 مگا پیکسلی واید با فاصله کانونی ۲۸ میلی‌متر دسترسی دارید. این مقدار قابلیت خوبی است؛ اما بدون اعمال فوکوس خودکار طراحی ‌شده است. در ادامه هر دو سنسور التراواید و ماکرو با رزولوشن‌های 2 مگاپیکسلی ناامید کننده هستند. دوربین سلفی در برجسته‌ترین گوشی هوشمند نوکیا نیز ۸ مگاپیکسل است. البته هیچکدام از دوربین‌های این گوشی‌ها قابلیت فیلم‌برداری 4K را ندارند.

سامسونگ برای گلکسی A05 از دوربین اصلی واید 50 مگاپیکسلی و حسگر سنجش عمق ۲ مگاپیکسلی به‌ همراه سلفی ۸ مگاپیکسلی و بدون قابلیت فیلم‌برداری 4K استفاده کرده‌ است. به ‌هر حال خیلی نمی‌توانیم بر قابلیت‌های عکاسی این گوشی حساب باز کنیم. اما اگر یک پله بالاتر برویم، در A15 به دوربین‌های واید ۵۰ مگاپیکسلی، التراواید ۵ مگاپیکسلی و ماکرو ۲ مگاپیکسلی به ‌همراه سلفی ۱۳ مگاپیکسلی دسترسی داریم. در هر صورت در رنج قیمتی برابر، مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا برای کیفیت دوربین‌ها کم‌وبیش یکسان است. اما دست بازتر سامسونگ در معرفی مدل‌های مختلف باعث می‌شود تا گزینه‌های بهتر و جذاب‌تری در اختیار داشته باشید.

مقایسه باتری نوکیا یا سامسونگ

نوکیا برای برجسته‌ترین گوشی هوشمند خود از باتری ۵۰۵۰ میلی آمپر ساعت با قابلیت شارژ سریع با توان ۱۸ وات استفاده می‌کند. در گوشی‌های همتراز سامسونگ مانند A05 و یا A15 نیز از باطری 5000 میلی آمپر ساعت با شارژ سریع ۲۵ واتی استفاده شده‌ است که در این ‌صورت و در مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا تا حدودی سامسونگ موفق‌تر عمل کرده ‌است.

گوشی سامسونگ بهتر است یا نوکیا؟

گوشی های سامسونگ بهتر است یا نوکیا؟

تا اینجای مقاله برجسته‌ترین گوشی هوشمند نوکیا را در مقایسه با مدل‌های هم‌تراز آن از سامسونگ بررسی کردیم. این در حالی است که برجسته‌ترین گوشی معرفی شده نوکیا در بازار کنونی کشور حتی در حد و اندازه میان رده‌های سامسونگ نیز قرار نمی‌گیرد. با این ‌حال در کلاس اقتصادی‌ها گوشی خوب و قابل‌ اتکایی است. اما به ‌هر حال پاسخ به سوال اینکه گوشی های سامسونگ بهتر است یا نوکیا ؟ خیلی چالش‌ برانگیز نیست. اگر در سطح گوشی‌های کلاسیک به‌ دنبال محصولی صفحه کلیددار با قیمت ارزان هستید، نوکیا از بهترین‌های بازار است و این در حالی است که سامسونگ اصلاً در چنین کلاسی حضور ندارد. اما برای تهیه گوشی‌ های هوشمند و تمام لمسی بهتر است قید محصولات نوکیا را بزنید و در صف محصولات کاملاً متنوع و دست باز سامسونگ به ‌دنبال مدلی برجسته‌تر و در عین ‌حال قابل ‌اعتمادتر باشید. در صف گوشی‌های هوشمند، سامسونگ نه ‌تنها از نوکیا؛ بلکه از بسیاری برندهای دیگر بازار بهتر و متنوع‌تر ظاهر شده ‌است. از طرفی گستردگی شبکه تأمین قطعات فنی سامسونگ آن‌چنان است که این برند را در جایگاه برتر و برنده نسبت به نوکیا قرار داده است.

قیمت انواع گوشی سامسونگ بسیار متنوع است. هرچند نوکیا تماما در صف گوشی های اقتصادی قرار دارد اما در مقابل سامسونگ برای هر کسی با هر مقدار بودجه گوشی با امکانات خوب و قیمت مناسب عرضه می‌کند. برای بررسی قیمت گوشی های نوکیا یا سامسونگ و اطلاع از جدیدترین محصولات می‌توانید از خدمات فروشگاه آنلاین ایکالاتو استفاده کنید.

سوالات متداول مقایسه گوشی های سامسونگ و نوکیا

  • در گوشی های صفحه کلید دار نوکیا امکان اتصال به اینترنت وجود دارد؟
  • بله. برخی از این گوشی های ساده با قابلیت اتصال 4G طراحی شده اند.
  • در سطح گوشی های هوشمند اقتصادی نوکیا بهتر است یا سامسونگ؟
  • اگر به دنبال گوشی کلاسیک صفحه کلید دار هستید قطعا نوکیا بهترین بازار است. اما برای تهیه هر نوع گوشی هوشمند حتی در سطح مدل های اقتصادی بهتر است از محصولات سامسونگ تهیه کنید.
  • گوشی های هوشمند نوکیا از قابلیت فیلمبرداری 4K برخوردار هستند؟
  • خیر. تمام گوشی های هوشمند نوکیا و البته گوشی های همتراز آنها از سامسونگ در سطح اقتصادی بدون قابلیت فیلمبرداری 4k طراحی شده‌اند
  1. در گوشی های صفحه کلید دار نوکیا امکان اتصال به اینترنت وجود دارد؟

    بله. برخی از این گوشی های ساده با قابلیت اتصال 4G طراحی شده اند.

  2. در سطح گوشی های هوشمند اقتصادی نوکیا بهتر است یا سامسونگ؟

    اگر به دنبال گوشی کلاسیک صفحه کلید دار هستید قطعا نوکیا بهترین بازار است. اما برای تهیه هر نوع گوشی هوشمند حتی در سطح مدل های اقتصادی بهتر است از محصولات سامسونگ تهیه کنید.

  3. گوشی های هوشمند نوکیا از قابلیت فیلمبرداری 4K برخوردار هستند؟

    خیر. تمام گوشی های هوشمند نوکیا و البته گوشی های همتراز آنها از سامسونگ در سطح اقتصادی بدون قابلیت فیلمبرداری 4k طراحی شده‌اند

0 از 0 رای

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *