اپل در سپتامبر 2023 پرچمدارهای سری ۱۵ خود را که شامل iphone 15، iphone 15 Pluse، iphone 15 pro و iphone 15 pro max هستند را معرفی کرد. بهرهمندی از پورت USB-C، حذف تاچ تقریباً ناملموس در بخش بالایی نمایشگر، به کارگیری تراشههای نسل نوین A16 ، A17 و A17 pro به همراه فریم تیتانیومی تحولات بنیادین نسل ۱۵ از گوشیهای اپل هستند که آنها را نسبت به تمام گوشیهای هوشمند روز دنیا متفاوت و بیرقیب کرده است. جایگاهی که باعث شده تا کاملا جدی برای بررسی تخصصی iphone 15 دست به کار شوی
اگر به خرید گوشی آیفون فکر میکنید، نسل ۱۵ از این گوشیها برای بهرهمندی از بالاترین سطح طراحی و جان سختی گوشیهای هوشمند منتظر شما هستند. اپل این سری از گوشیهای هوشمند خود را در رنگهای متنوع مشکی، آبی، سبز، زرد و حتی صورتی تولید کرده است. البته اپل در همین رنگآمیزی نیز دست به خلاقیت جالبی زده و از تزریق یونهای فلزی رنگی در داخل شیشه یکپارچه پشتی گوشی استفاده کرده است. این همه تازه مقدمهای برای بررسی تخصصی iphone 15 هستند. در این مقاله از ایکالاتو قصد داریم تا به نقد آیفون ۱۵ نشسته و این گوشی را از تمام شاخههای فنی و طراحی بررسی کنیم.
از خانواده بزرگ آیفون ۱۵ در این مطلب قصد بررسی تخصصی پایهترین مدل آنها را داریم. این گوشی iphone 15 معمولی است که با فریم آلومینیومی و پهنه جلو و پشت از شیشه Corring-made به همراه یک نمایشگر استاندارد 6.1 اینچی طراحی شده است. البته فریم تیتانیومی پرسروصدای آیفون ۱۵ را باید در مدلهای سطح بالاتر pro و pro max پیدا کنید. نمایشگر این گوشی نیز از نوع Super Retina XDR OLED است که با بهرهمندی از فناوری HDR 10 و قابلیت Dolby ساخته شده است. حداکثر روشنایی این نمایشگر 2000 نیت و تراکم آن نیز ۴۶۱ پیکسل در هر اینچ است و در نهایت اپل از یک محافظ سرامیکی برای حفاظت از این نمایشگر استفاده میکند.
آیفون ۱۵ معمولی فقط ۲ لنز دوربین ۴۸ و ۱۲ مگاپیکسل دارد که با بهرهمندی از امکانات ویژه از قبیل لرزشگیر اپتیکال و زوم لیزری و البته قابلیت فیلمبرداری 4K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه طراحی شدهاند. برای دیگر گوشیهای خانواده آیفون ۱۵ مانند iphone 15 pro max یک سنسور دوربین پریسکوپ تله فوتو اضافی ۱۲ مگاپیکسلی نیز پیش بینی شده است.
دوربین سلفی در تمام گوشیهای آیفون ۱۵ از نوع واید با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل است که قادر به تصویربرداری با کیفیت 4K است. به کارگیری تراشه Apple A16 Bionic از نوع ۴ نانومتری و درگاه USB Type C 2.0 به همراه باتری لیتیومی با ظرفیت ۳۳۴۹ میلی آمپر ساعت و امکان شارژ سریع بیسیم ۱۵ وات از دیگر قابلیتهای برجسته فنی در نگاه مقدماتی معرفی آیفون ۱۵ معمولی هستند.
تاریخ معرفی | ۱۲ سپتامبر 2023 |
ابعاد | 7.8´71.6´147 میلیمتر |
وزن | ۱۷۱ گرم |
بدنه | جلو و پشت شیشه Corning-made، فریم از آلومینیوم |
اندازه نمایشگر | 6.1 اینچ |
تکنولوژی نمایشگر | Super Retina XDR OLED |
حداکثر روشنایی | 2000 نیت |
تراکم پیکسل | ۴۶۱ پیکسل در هر اینچ |
رم | ۶ گیگا بایت |
حافظه داخلی | ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگا بایت |
دوربین پشت | ۴۸ مگا پیکسل واید، ۱۲ مگا پیکسل الترا واید |
دوربین جلو | ۱۲ مگا پیکسل واید |
سیستمعامل | IOS 17 |
چیپست | Apple A16 Bionic از نوع ۴ نانومتری |
پردازنده گرافیکی | Apple GPU 5 Core |
باتری | ۳۳۴۹ میلی آمپر ساعت |
شارژ | سیمی ۵۰ درصد در ۳۰ دقیقه و ۱۵ وات بیسیم با قابلیت شارژ معکوس |
امکانات | قابلیت تشخیص چهره دقیق در جهات گوناگون، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما، فشارسنج |
اگرچه جدول مشخصات فنی هر گوشی گویای همه چیز است و میتوان به راحتی امکانات و قابلیتها را بررسی کرد، اما ماجرای اصلی بررسی این امکانات و قابلیتها است. اینکه آیفون ۱۵ در پشت پرده نمایشگر 6.1 اینچی با حفاظت سرامیکی خود چه حرفهای جدی برای گفتن دارد و در مقایسه با رقبای سرسخت دیگر برندها و حتی نسلهای قبلی اپل مانند آیفون ۱۴ و ۱۳ چه دستاوردهای برجستهای را عرضه میکند. در ادامه از بررسی تخصصی iphone 15 به دنیای جذاب این گوشی سری میزنیم و هنر 2023 اپل را به نقد مینشینیم.
طراحی بدنه و در کل شکل ظاهری بررسی تخصصی iphone 15 همان ایده طراحی آیفون ۱۴ با فریم آلومینیومی و دوربینهای دوگانه با جایگذاری مورب است. البته اپل برای ایجاد تفاوت در الگوی طراحی از ناچ بزرگ صرف نظر کرده و به جای آن از یک بریدگی بیضی شکل با عنوان داینامیک آیلند استفاده میکند. فریم گوشی الگوی طراحی کاملاً تخت با لبههای گرد دارد و حس خوب یک گوشی اصیل و جان سخت با طراحی یکپارچه را تداعی خواهد کرد. نکته قابل توجه نقد آیفون ۱۵ طراحی آن در ۵ رنگ جذاب و متفاوت است. تمام رنگبندیهای این گوشی از مشکی، آبی، سبز، زرد و حتی صورتی به لطف بهرهمندی از یونهای فلزی کریستالی در بافت شیشهای تا همیشه پایدار و البته درخشان هستند.
جالب است که آیفون برای ساخت فریم براق و آلومینیومی این گوشی تا ۷۵ درصد از آلومینیوم بازیافتی استفاده کرده است و حتی با همین تفکر برای ساخت باطری با 100 درصد از کبالت بازیافتی بهره میبرد. ماجرای تعهدات زیست محیطی اپل خیلی جدی است و میتوانیم تفکر به کارگیری 100 درصد مس بازیافتی در بخش بردهای داخلی این گوشی را تحسین کنیم. به هر حال نقد آیفون ۱۵ در طراحی و ظاهر گوشی خوب اما تکراری است و چیزی فراتر از الگوی طراحی و تکراری آیفونهای نسل قبل را ارائه نمیکند. هر چند خیلیها عاشق همین الگوی طراحی تکراری آیفون هستند.
احتمالاً برجستهترین نکته در زبان طراحی و بررسی تخصصی iphone 15 به کارگیری محوطه بیضی شکل در بخش بالایی نمایشگر این گوشی است که اپل آن را داینامیک آیلند معرفی میکند. این الگوی طراحی را سابقاً در آیفون ۱۴ پرو و پرومکس شاهد بودیم و حالا اپل از همین ایده جذاب برای قرار دادن دوربین سلفی و سنسور تشخیص چهره سهبعدی خود برای آیفون ۱۵ معمولی و دیگر اعضای خانواده آیفون ۱۵ استفاده میکند. این تاچ بیضی شکل از امکان توسعه کاربری برخوردار است و میتوانید از این فضا برای دسترسی سریع به بسیاری از کنترلرهای پس زمینه مانند تایمر، موزیک، سرویس نقشه و دیگر قابلیتها استفاده کنید.
اپل در طراحی گوشیهای جان سخت با درجه حفاظت بالا و البته کاملاً ضد آب دست توانمندی دارد و همواره یک سر و گردن از بسیاری رقبا بالاتر است. البته که از همین تجربه و مهارت خود برای طراحی و ساخت آیفون ۱۵ نیز استفاده کرده است. در این گوشی از پنلهای جلو و پشت شیشهای Corning-made از نوع سرامیکی شیلد و فریم آلومینیومی برخوردار هستید که با درجه حفاظت IP68 طراحی شده است. البته در دیگر اعضای خانواده آیفون ۱۵ مانند iphone 15 pro و یا iphone 15 pro max شاهد به کارگیری از فریمهای سبک و بسیار محکم تیتانیومی هستیم. با این حال برای نقد آیفون ۱۵ معمولی همچنان در همان دنیای فریم آلیاژ آلومینیومی باقی میمانیم.
در بررسی تخصصی iphone 15 و برای تحلیل حفاظتهای کار شده در این گوشی باید از شیشه محافظ سرامیک شیلد آن یاد کنیم. البته در این یادآوری نگاهی به تمام گوشیهای آیفون از نسل ۱۲ تا هماکنون خواهیم انداخت. چرا که اپل برای تمام گوشیهای خود از این نوع شیشه بسیار محکم استفاده میکند.
شیشه سرامیک شیلد نیز محصول برند Corning است که شیشههای مقاوم گوریلا گلاس را تولید میکند. اما برای ساخت این نوع شیشه خاص از کریستالهای سرامیکی در مقیاس نانو استفاده کرده است که تحت فرایندی خاص و دمای بالا داخل ساختار شیشه حالت بلوری پیدا کردهاند. سپس یک مرحله تبادل یونی (Ion Exchange) اتفاق افتاده تا با افزایش ابعاد یونها مقاومت شیشه بسیار افزایش پیدا کند.
به کارگیری بلورهای سرامیکی در بافت شیشه سابقاً متداول بوده و حتی سامسونگ هم از نوعی شیشههای سرامیکی استفاده میکند. اما این نوع تخصصی Corning با استفاده از کریستالهای سرامیکی با ابعادی کوچکتر از طول موج نور ساخته شدهاند که علاوه بر استحکام، سطح شیشه را کاملاً شفاف خواهد کرد.
تنها میتوانیم شیشههای گوریلا گلاس ویکتوس را رقیب مستقیم و با مقاومت در حد و اندازه شیشههای سرامیک شیلد معرفی کنیم. شیشه گوریلا گلاس ویکتوس محصول برند Corning است که در بسیاری از گوشیهای پرچمدار برندهای مطرح مثل سامسونگ و شیائومی استفاده میشود و بر پایه شیشههای آلومینوسیلیکات ساخته شدهاند. شیشههای ویکتوس بسیار مقاوم هستند، اما طبق برآوردهای رسمی شرکت Corning که سازنده هر دو نوع شیشه است رسماً سرامیک شیلد جایگاه برجستهتری دارد. البته از آنجا که اپل به شکل مستقیم در برنامه توسعه این نوع شیشه سرمایهگذاری کرده است، قاعدتاً تکنولوژی آن تماماً در انحصار شرکت Corning اما مالکیت اپل قرار دارد. از این رو در نقد آیفون ۱۵ و تمام اعضای خانواده اپل باید از این برگ برنده مهم صحبت کنیم. شیشه مقاوم و نکته مثبت در بررسی تخصصی iphone 15 است که میتواند از ارتفاع 2 متری روی سطوح بتنی سقوط کند و هیچ اتفاقی نمیافتد و همه چیز همچنان سالم است!
در نقد آیفون ۱۵ همچنان در بخش طراحی بدنه و قابلیت آن باقی میمانیم. چرا که قاعدتاً هنوز از برجستهترین تغییر آیفون ۱۵ نسبت به نسلهای قبلی صحبت نکردهایم. این تغییر استفاده از پورت USB-C به جای پورت لایتنینگ معروف اپل است. تمام گوشیهای اپل در نسلهای ۱۵ به بعد با بهرهمندی از پورت USB تایپ سی ورژن 2.0 از نوع دیسپلی عرضه میشوند. اقدامی به ظاهر سازنده و با هدف حمایت از مصرفکننده توسط اپل که باعث میشود تا کاربران این گوشیها به راحتی در تعامل با دیگر تجهیزات حوزه تکنولوژی قرار بگیرند.
ماجرا از این قرار است که اپل با اجبار استانداردسازی شارژر دستگاههای مصرفی در اتحادیه اروپا از پورت USB Type C در محصولات جدید خود یعنی تمام گوشیهای خانواده آیفون ۱۵ و البته ۱۶ استفاده میکند. طبق قانون اتحادیه اروپا که در سال 2020 به تصویب رسیده است، درگاه USB-C به عنوان پورت شارژ استاندارد و هماهنگ برای تمام دستگاههای الکترونیکی وارد شده در اتحادیه اروپا انتخاب شد. به این ترتیب گویا تنها اپل است که قافیه بازار اروپا را باخته است. مگر آنکه تغییری را ایجاد کند. این تغییر منجر به عرضه گوشیهای جدید با استفاده از پورت USB-C شده است.
کنار گذاشتن پورتهای لایتنینگ در گوشیهای آیفون و استفاده از پورت USB-C نکته مثبت و قدمی رو به جلو در نقد آیفون ۱۵ است. حالا ما هم در نظر نمیگیریم که اپل با فشارهای خارجی و به خاطر از دست ندادن بازار اروپا این تصمیم را گرفته و از پورت محبوب و انحصاری لایتنینگ خود صرف نظر میکند. با این حال، اپل همچنان دست بالا این ماجرا را در پیش گرفته و جوری صحبت میکند که گویا از خیلی قبل به این اقدام فکر میکرده و در جهت حمایت از مصرفکنندگان تصمیم به استفاده از پورت USB-C کرده است. به هر حال ماجرا هر چه هست، حضور این پورت مزایایی را به دنبال دارد:
بهرهمندی از پورت USB-C خیلی ساده یعنی دستاندازی اندروید در دنیای بسته و انحصاری اپل و قاعدتاً اپل با روی باز این ماجرا را نمیپذیرد. به هر حال قطعاً فروش لوازم جانبی و انحصاری این شرکت بر پایه پورت لایتنینگ کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد و احتمال کاهش فروش آداپتورهای اپل بسیار زیاد است.
آیفون ۱۵ معمولی دارای یک نمایشگر 6.1 اینچی از نوع Super Retina XDR OLED است که با بهرهمندی از فناوری HDR 10 پلاس و به کارگیری قابلیت Dolby طراحی شده است. در این نمایشگر، امکان دسترسی به روشنایی حداکثر 2000 نیت وجود دارد. تراکم پیکسل نیز ppi 461 در هر اینچ است. البته نمایشگر کار شده در این گوشی بالغ بر ۸۶ درصد از بدنه آیفون ۱۵ را میپوشاند که به نسبت نشان دهنده لبههای باریک در طراحی این گوشی اپل است.
اپل برای ساخت دیگر اعضای خانواده آیفون ۱۵ مانند pro و یا pro max از تکنولوژی نمایشگر LTPO Retina XDR OLED با نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند. تفاوت معنادار بررسی تخصصی iphone 15 که در نمایشگرهای آیفون ۱۵ معمولی تا مدلهای pro و pro max قرار دارد، قطعاً در نگاه موشکاف نقد آیفون ۱۵ مورد توجه قرار خواهد گرفت. اما این تفاوتها چه هستند؟ و چرا باید به آنها توجه کنیم؟ اصولاً نمایشگرهای نسل جدید Retina برند اپل تا چه اندازه در مقایسه با نمایشگر دیگر برندهای برجسته بازار از قبیل داینامیک آمولد 2X سامسونگ توان رقابت دارند؟
اگرچه آیفون مبتکر به کارگیری از تکنولوژی برجسته و برتر LTPO در ساخت نمایشگرهای نسل نوین Retina است، اما در کمال ناباوری از این قابلیت در نمایشگر آیفون ۱۵ معمولی استفاده نکرده است. نکته قابل تأمل که بحث نقد آیفون ۱۵ را به ماجرای این تکنولوژی میکشاند. در صورتی که یک پله بالاتر حرکت کنید، در تمام دیگر نمایشگرهای کار شده در گوشیهای pro و pro max آیفون از این قابلیت برجسته برخوردار هستید.
عبارت LTPO مخفف شده اکسید پلی کریستال دمای پایین است. نوعی تکنولوژی که در بخش پشتی نمایشگرهای نوین اولد استفاده میشود. عملکرد مستقل هر پیکسل در نمایشگرهای اولد، کار کنترلر میان نمایشگر و پردازنده گرافیکی را دشوار میکند. ولی به لطف بهرهمندی از تکنولوژی LTPO دیگر نیازی به اجزای اضافی میان کنترلر نمایشگر و پردازنده گرافیکی نیست. بنابراین نمایشگرهای LTPO از دست بازتری برای تغییر الگوهای گرافیکی برخوردار هستند. نکته کلیدی که باعث شده تا نمایشگرهای LTPO از قابلیت تغییر رفرش ریت (نرخ بروزرسانی) برخوردار باشند. این قابلیت در کاهش مصرف انرژی نمایشگر نقش کلیدی دارد. ولی متأسفانه iphone 15 معمولی متفاوت از برادرهای بزرگتر خود یعنی iphone 15 pro و iphone 15 pro max از این قابلیت در نمایشگر Retina برخوردار نیست.
با بررسی تخصصی iphone 15 و در هنگام بررسی نمایشگر خاص Retina این برند آمریکایی قطعاً لازم است نیمنگاهی در مقدار روشنایی این گوشی بیاندازیم. به هر حال حداکثر روشنایی هر نمایشگر بیانگر قابلیتهای آن برای تماشای تصاویر در حالتهای مختلف از محیط خیلی تاریک تا محیطهای خیلی روشن است. البته اپل در این زمینه اندکی حساب شده اقدام کرده است و با وجود توسعه تکنولوژی خلق نمایشگرهای 4000 نیتی و حتی بالاتر نهایتاً از قابلیت روشنایی 2000 نیت در تمام گوشیهای آیفون ۱۵ استفاده میکند. نکته کلیدی، یکدست کردن حداکثر روشنایی در تمام مدلهای معمولی تا پرو مکس است.
نمایشگرهای Retina با روشنایی معمولی 1000 نیت و حداکثر 2000 نیت موضوع جدیدی در گوشیهای آیفون نیست. سابق بر این هم در طراحی آیفونهای ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس شاهد به کارگیری این مقدار روشنایی بودیم. نکته کلیدی در نقد آیفون ۱۵، ارتقای نمایشگر 800 نیتی آیفون ۱۴ به یک نمایشگر با حداکثر روشنایی 2000 نیتی در آیفون ۱۵ است که ماجرای طراحی تا خرید گوشیهای معمولیتر آیفون را هر چه جذابتر میکند.
در معرفی آیفون ۱۵ به بحث همیشه جذاب دوربین رسیدهایم. به هر حال هر کسی با هر سلیقهای هنگام بررسی قابلیتهای هر گوشی احتمالا اولین نکته برجسته را در کیفیت و نوع دوربینهای آن گوشی جستجو خواهد کرد. همهی ما از عکاسی با دوربین گوشیها لذت میبریم و علاقه داریم تا به اندازه بودجه از بهترینها در بخش دوربین استفاده کنیم. حالا بیایید ببینیم که دستپخت اپل در طراحی لنز دوربینهای آیفون ۱۵ چیست؟ و چه قابلیتهایی را پیش بینی کرده است؟
آیفون ۱۵ معمولی دارای ۲ سنسور دوربین واید با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسلی و اولترا واید با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی است. این دوربینها از قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K برخوردار هستند. همچنین در بخش سلفی این گوشی نیز از سنسور دوربین ۱۲ مگاپیکسل از نوع واید استفاده شده است. در ادامه و با معرفی آیفون ۱۵ بیشتر از قابلیتها و امکانات این دوربینها صحبت خواهیم کرد.
اصلیترین دوربین iphone 15 یک سنسور واید با رزولوشن ۴۸ مگاپیکسل است که با استفاده از لنز ۲۶ میلیمتری طراحی شده است. این دوربین از قابلیتها مانند فوکوس خودکار دوال پیکسل با امکان تشخیص فاز، قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر از نوع سنسور شیفت و پیکسلهایی با سایز ۱ میکرومتر طراحی شده است. این دوربین در ثبت تصاویر با پایداری به رنگ طبیعی عالی است و در ایجاد کنتراست خوب است و به لطف بهرهمندی از لرزشگیر اپتیکال حتی میتواند هنگام حرکت بر قابلیتهای این دوربین حساب باز کنید. در کل و با بررسی تخصصی iphone 15 دوربین واید ۴۸ مگاپیکسل ایدهآل است که جلوتر به نقد در مورد تصاویر ثبت شده آن خواهیم نشست.
در بخش پشتی آیفون معمولی فقط ۲ سنسور دوربین قرار دارد و دومی دوربین الترا واید برای ثبت تصاویر در فضاهای باز با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی و البته زاویه دید قابل توجه ۱۲۰ درجه است. بعید است در منظرهای با چشمانداز وسیع باشید و نتوانید از این لنز ۱۳ میلیمتری الترا واید آیفون ۱۵ برای ثبت تصاویر باز و جذاب و ثبت تمام جزئیات استفاده نکنید.
اما در بخش سلفی همچنان با نگاه مثبت در نقد آیفون ۱۵ باقی میمانیم. زیرا در این بخش نیز از دوربین استاندارد واید با رزولوشن خوب ۱۲ مگاپیکسلی و لنز ۲۳ میلیمتری برخوردار هستیم. خصوصاً که این دوربین از قابلیت فوکوس خودکار با امکان تشخیص فاز پشتیبانی میکند. البته در بخش سلفی این گوشی از یک سنسور عمق سنج نیز استفاده شده است. این سنسور از نوع SL3D است که نوعی حسگر بیومتریک با قابلیت تشخیص عمق برای ثبت تصاویر باکیفیت است.
ترکیب دوربینها در دیگر اعضای خانواده گوشی آیفون ۱۵ از مدل معمولی این خانواده قویتر است. اگرچه تمرکز ما در این مقاله برای بررسی تخصصی iphone 15 معمولی است، اما به هر حال بد نیست تا از قابلیتهای تصویربرداری اضافی در دیگر اعضای این خانواده نیز مطلع باشید.
تمام دوربینهای واید، الترا واید و یا سلفی در iphone 15 pro همان ترکیب iphone 15 معمولی است. با این تفاوت که یک سنسور دوربین تله فوتو از نوع ۱۲ مگاپیکسلی اضافه دارد. این دوربین از لنز با فاصله کانونی قابل توجه ۷۷ میلیمتری برخوردار است و میتوانید تصاویری با پیکسلهایی در اندازه ۱ میکرومتر ثبت کنید. در عین حال با قابلیتهای کلیدی از قبیل فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال طراحی شده است. به هر حال رسیدن به زوم اپتیکال ۳ برابری از جمله ویژگیهای برجسته این دوربین است که نمره قابل قبولی در نقد آیفون ۱۵ البته مدل pro دریافت میکند.
ترکیب دوربینهای واید، الترا واید و حتی سلفی در قویترین خانواده آیفون ۱۵ یعنی iphone 15 pro max همان ترکیب کار شده در آیفون ۱۵ معمولی است. اما دوربین سوم در پنل پشتی این گوشی قدرتمند یک سنسور تله پریسکوپ ۱۲ مگاپیکسلی با لنز ۱۲۰ میلیمتری است که میتواند تصاویر را با اندازه پیکسلهای 1.12 میکرومتری ثبت نماید. در این دوربین نیز از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز برخوردار هستید و حتی میتوانید روی ویژگی لرزشگیر سنسور شیفت سهبعدی این دوربین برای ثبت تصاویر بسیار با کیفیت استفاده کنید. خصوصاً که در همین دوربین از امکان زوم اپتیکال ۵ برابری استفاده خواهید کرد که حتی در چنین زوم بالایی قابلیت کافی ثبت تصاویر بسیار باکیفیت را دارد.
فیلمبرداری در iphone 15 با امکان ثبت تصاویر با کیفیت 4K و در سرعتهای ۲۴ الی ۶۰ فریم بر ثانیه امکانپذیر است. البته برای کاهش حجم فایلهای فیلمبرداری شده میتوانید بر قابلیت ثبت تصاویر با کیفیت p 1080 تا سرعت قابل توجه ۲۴۰ فریم در هر ثانیه و یا کیفیت HDR با امکان ۶۰ فریم در ثانیه استفاده کنید. اما فراتر از این قابلیتهای معمولی در فیلمبرداری iphone 15 از چند ویژگی برجسته برخوردار هستید.
Dolby Vision نوعی فرمت HDR است که توسط شرکت Dolby در سال 2014 معرفی شده است و با بهرهمندی از این فناوری میتوانید ویدیوهایی با کیفیت بسیار بالا تهیه کنید. قابلیت دالبی ویژن کمک میکند تا رنگها در فیلم بهبود یافته و با بهرهمندی از روشنایی و تاری تصویر، هر چه به حس و حال طبیعی و زنده نزدیک شود. با استفاده از این قابلیت میتوانیم رنگهای متنوع هر تصویر را با دقت و تفکیک بهتری نمایش دهیم تا جاییکه از امکان نمایش با جزئیات بیشتر تصاویر در بخشهای تاریک و روشن تصویر برخوردار هستید. خوشبختانه در تمام گوشیهای سری ۱۵ آیفون از این قابلیت ویژه برخوردار هستید و میتوانید فیلمهایی با تفکیک عالی رنگها تهیه کنید.
حالت Cinematic 4K در گوشیهای آیفون که از سری ۱۳ تا هماکنون موجود است، قطعاً جذابترین بخش در جزئیات فیلمبرداری این گوشیها است. در این حالت از نسبت تصویر 16:9 با وضوح p 1080 و البته سرعت ۳۰ فریم در هر ثانیه برخوردار هستید. اما با یک تفاوت برجسته، چرا که کاربر از یک دیافراگم مجازی در سمت راست بالای تصویر برخوردار است و با لمس این دیافراگم قادر است تا عمق میدان در فیلمبرداری را کنترل کند. حتی میتواند از این طریق مقدار تاری و یا شفافیت در پسزمینه تصویر با محوریت سوژه را تغییر دهد. این همان قابلیت فیلمبرداری حرفهای است که در دنیای فیلمبرداری سینمایی سراغ داریم. این قابلیت آنقدر برجسته است که حتی فیلمهایی کاملاً حرفهای با امکان پخش در پرده سینما را با همین دوربین آیفون ۱۵ ضبط کردهاند.
ضبط صدای استریو از نکات مثبت نقد آیفون ۱۵ است. چرا که اپل برای طراحی این گوشیها از ۲ میکروفون برای ضبط هر یک از خطوط چپ و راست صدا استفاده میکند. به این ترتیب هر یک از خطوط چپ و راست صدا در آیفونهای سری ۱۵ به صورت مجزا ضبط میشوند و قاعدتاً با تفکیک کامل در هنگام پخش فیلم شنیده خواهند شد. ضبط صدای استریو در گوشیهای آیفون ۱۵ به شما کمک میکند تا ویدیوهایی هر چه زندهتر و با صدای کاملاً پویاتری را تهیه کنید. قطعاً فیلمبرداری با چنین قابلیتی جذاب و کاملاً حرفهای است.
در بررسی تخصصی iphone 15 و برای تحلیل قابلیتهای دوربینهای این گوشی نمیتوان صرفاً به چند عدد و چند قابلیت اکتفا کرد، بلکه باید کیفیت عکاسی را در چنته عمل به قضاوت نشست. برای این کار هم یک گوشی آیفون ۱۵ را در دست گرفتیم و سعی کردیم تا از دوربین این گوشی در شرایط مختلف برای عکاسی استفاده کنیم. حالا نتایج میدانی خودمان را برای شما تشریح خواهیم کرد.
عکاسی در روز چالشیترین و البته پرکاربردترین شرایط استفاده از دوربین است. لذا شرایط نوری مختلف را با در نظر گرفتن قابلیتهای متنوع مانند بزرگنمایی تا عکاسی پرتره و حتی سلفی در طول روز و حضور در فضاهای مختلف از داخل یا خارج محیط ساختمانی را به چالش کشیدیم.
عملکرد دوربین واید ۴۸ مگاپیکسلی آیفون ۱۵ در روشنایی روز نزدیک به ثبت تصاویر با رنگهای واقعی است. در واقع دوربین اصلی آیفون ۱۵ تلاش جدی برای غنی کردن جزئیات تصویر ندارد و تقریباً هر آنچه را دیده با حفظ ماهیت رنگهای واقعی ثبت میکند. در کل تصاویر ثبت شده در روز بدون اغراق در غنی شدن رنگها مانند دنیای واقعی است. این مزیت بزرگی است، اما شاید در نقد آیفون ۱۵ خیلی به مذاق فعالان شبکههای اجتماعی که به عکسهای فانتزی شده علاقه دارند، خوش نیاید.
دوربین الترا واید آیفون ۱۵ همان تجربه دوربین واید این گوشی را دنبال میکند. چرا که بدون اغراق در برجستهتر کردن رنگها و یا بدون تلاش برای هر چه روشنتر شدن محیط صرفاً دنیای واقعی مقابل خود را استادانه به تصویر میکشد. دور از هر نوع فانتزی کردن عکسها که باعث شده تا نسبتاً گستره دینامیکی عکسها در لنز الترا واید این گوشی خوب باشد. از طرفی زاویه دید گسترده این دوربین برای ثبت تصاویر در چشماندازهای بزرگ کاملاً ایدهآل است. همچنین به شکل خیرهکننده لنز الترا واید آیفون ۱۵ در ثبت جزئیات حتی در چشماندازهای وسیع عملکرد خوبی دارد.
در یک تست چالش برانگیز سعی کردیم تا کیفیت تصاویر هر دو لنز واید و الترا واید را در محیطها با ترکیبی از سایه و روشنایی زیاد محک بزنیم. در چنین فضاهایی محیط عملاً در سایههای غلیظ و روشناییهای زیاد شکل گرفته است و دوربین آیفون در ثبت کنتراست بالا و به نمایش درآوردن جزئیات تصویر حتی در روشنایی زیاد تا عمق تاریکی سایهها عملکرد خوبی دارد.
دقت کنید که حداقل قابلیت آیفون ۱۵ برای زوم اپتیکال ۵ برابر است. در چنین شرایطی البته برای عکاسی در روز متوجه شدیم که تصاویر ثبت شده آیفون به سمت کنتراست بالاتر و تلاش برای حذف کامل نویز تمایل دارد. به هر حال در این مقدار زوم اپتیکال کیفیت تصویر آیفون حتی ذرهای کاهش پیدا نمیکند و به راحتی قادر هستید تا جزئیات محیط را با چنین درجه بالای زوم ۵ برابری مشاهده کنید.
به شکل غیرمنتظره هر اندازه زوم تصویر در شرایط دیجیتالی افزایش پیدا میکند، از دامنه کنتراست و حتی دقت تصاویر ثبت شده آیفون ۱۵ کاسته میشود. البته کمتر گوشی در دنیا و برای سال 2024 وجود دارد که مثلاً در زوم ۲۵ برابری آنهم برای حالت بزرگنمایی دیجیتالی همچنان قابلیت ثبت عکسهایی دقیق با تفکیک کامل رنگها را داشته باشد. در کل با توجه به تجربههای قبلی به یقین اعتراف خواهیم کرد که در عکاسی با زوم دیجیتال، آیفون گوشی تراز اول بازار جهانی نیست. در این عرصه بهتر است سراغ پرچمدارهای سامسونگ و حتی شیائومی را بگیرید!
دوربینهای آیفون در ثبت تصاویر پرتره موفق هستند و نمره رضایتبخش در نقد آیفون ۱۵ را دریافت میکنند. دوربینهای آیفون در عکاسی پرتره به خوبی از عهده تفکیک رنگ پوست انسان با لباس برمیآیند و حتی حس وحال تصویر واقعی را تداعی میکنند. از طرفی در پیادهسازی افکت بوکه کاملاً موفق است. اما به طرز عجیبی با زوم کردن تصویر از قابلیت و کیفیت ثبت تصاویر پرتره گوشی آیفون ۱۵ کاسته میشود. تا جاییکه مثلاً برای عکاسی پرتره با زوم اپتیکال ۵ برابری خیلی روی اجرای حالت بوکه دوربین واید آیفون حساب باز نکنید.
سلفی ۱۲ مگاپیکسلی آیفون ۱۵ در ثبت تصویری با رنگ پوست طبیعی و در کل چهره واقعی آدمها موفق است، اما نمیتواند جزئیات چهره مثلاً خطوط نقش بسته بر صورت را با دقت و ظرافت کامل نشان دهد. کافی است گوشی رقیب مثلاً سامسونگ S24 Ultra را در دست گرفته و یک سلفی از چهره خود را ثبت کنید تا متوجه این نکته ریز اما تأثیرگذار شوید. زمانی که آیفون در ثبت جزئیات تصویر خوب اما نه چندان عالی ظاهر میشود. با این حال خلق رنگهای طبیعی و بدون تلاش برای اغراق در برجسته کردن رنگها نکته مثبت عکاسی سلفی آیفون ۱۵ است.
چالش گوشیهای هوشمند تازه برای عکاسی در شب آغاز میشود. زمانی که دوربین گوشی شما باید از قابلیت غلبه بر تاریکی و شناسایی درست رنگها و در نهایت ایجاد کنتراست برخوردار باشد. گوشیهای اپل همواره ثابت کردهاند که در عکاسی شبانه حرفهای زیادی برای گفتن دارند. حالا در نقد آیفون ۱۵ این چالش را به بحث مینشینیم.
آیفون در کل برای ثبت تصاویر با الگوی طبیعی بهترین است. در عکاسی شب با دوربین واید ۴۸ مگاپیکسل آیفون نیز در نهایت با همین الگو روبهرو هستید. به شکلی که با اندک تلاش برای برجستهتر شدن نورهای کم محیط در ثبت جزئیات فضاهای نیمهروشن موفق است و کنتراست بالایی در تصویر نهایی ایجاد میکند. حتی دوربین واید گوشیهای آیفون ۱۵ در بزرگنمایی تصاویر هنگام شب موفق هستند و در به ثبت رساندن جزئیات رضایتبخش است. هنر واقعی عکاسی شبانه در بررسی تخصصی iphone 15 را باید در محیطهای نیمه تاریک جستجو کنید. زمانی که قادر است تا به خوبی از اندک نور محیط برای ثبت تصاویر با نمای واقعی و زنده و خلق کنتراست بالا اقدام نماید.
به مانند عکاسی در روز برای بزرگنمایی تا ۵ برابر حالت اپتیکال روی عکاسی شبانه آیفون ۱۵ حساب باز کنید. دوربین این گوشی در شرایط بزرگنمایی اپتیکال حتی در فضاهای کاملاً تاریک موفق است. اما بزرگنمایی دیجیتالی گویا به پاشنه آشیل این گوشی تبدیل شده است. هر چقدر در عکاسی شبانه بخواهید از بزرگنمایی دیجیتالی بالاتری استفاده کنید، قدرت ثبت تصاویر باکیفیت در آیفون ۱۵ کاهش چشمگیری پیدا میکند. به شکلی که احتمالا نتوانید در بزرگنمایی ۱۰ برابر البته محیطهای نیمه تاریک روی سوژههای خود فوکوس کنید.
در گوشیهای آیفون ۱۵ از مدلهای پایه تا مدلهای pro و prp max از چندین نوع تراشههای نسل ۱۶ و ۱۷ اپل استفاده شده است. اگر چه اپل برای سخت افزار گوشی iphone 15 pro max از تراشه قدرتمند A17 pro از نوع ۳ نانومتری با ترکیب ۶ هسته و قدرت پردازش فراتر از ۴ گیگاهرتز استفاده میکند؛ اما برای گوشی iphone 15 معمولی خود به سراغ تراشه قدیمیتر A16 Bionic رفته است.
از آنجا که فوکوس ما در این مقاله بررسی تخصصی iphone 15 معمولی است، لذا به بررسی همین تراشه A16 Biomic میپردازیم. این تراشه از نوع ۴ نانومتری با ترکیب ۶ هسته است که میتواند سرعت پردازش خوب حداکثر 3.45 گیگاهرتز را تأمین نماید. در عین حال سختافزار آیفون ۱۵ در کنار این تراشه با رم ۶ گیگابایتی و حافظه داخلی ۱۲۸، ۲۵۶ و در نهایت ۵۱۲ گیگابایت مجهز است.
تراشه A16 Bionic که در آیفون ۱۵ معمولی کار شده است، محصول سال 2022 اپل است که سابق بر این برای طراحی تمام گوشیهای خانواده آیفون ۱۴ به کار گرفته شده است. البته با ورود به سال 2024 گویا همچنان اپل از تراشههای قدرتمند A16 خود دل نمیکند و در سری آیفون ۱۵ از آنها استفاده کرده است.
این تراشه اپل دارای ۱۶ میلیارد واحد ترانزیستوری است که با بهرهمندی از فناوری ساخت ۴ نانومتری طراحی شده است. اپل برای طراحی این تراشه از قابلیتهای هوش مصنوعی استفاده کرده است تا هر چه بیشتر با اپلیکیشنهای مخصوص IOS سازگار باشد. معماری این تراشه شامل ۶ هسته قدرتمند با فرکانس پردازش 3.45 گیگا هرتزی به همراه ۲ هسته کم مصرف است. در این ترکیب از ۵ هسته گرافیکی و البته ۱۶ هسته جهت پردازشهای موتور عصبی استفاده شده است. مجموع این هستهها کنار هم نهایتاً قادر است تا ۱۷ تریلیون پردازش را در هر ثانیه انجام دهد. البته طبق ادعای اپل مصرف انرژی این تراشه تا حدود ۲۰ درصد کمتر از تراشههای بایونیک نسل ۱۵ اپل است.
تراشه A16 مطمئناً مهمترین نکته در بررسی تخصصی iphone 15 است. در یک نگاه قابلیتهای این تراشه را بررسی کردیم. اما در مقایسه با رقبا چه اندازه قدرتمند است و میتواند دست بالاتری داشته باشد؟ البته لازم به ذکر است که اپل برای دیگر اعضای خانواده آیفون ۱۵ مانند iphone 15 pro و iphone 15 pro max از تراشه نسل جدید A17 استفاده میکند و برای آیفونهای سری ۱۶ باید در انتظار تراشههای A18 باشیم. با این حال تراشه Snapdragon 8 Gen3 محصول کوالکام رقیب مستقیم A16 Bionic است که برای بسیاری از پرچمدارهای سامسونگ و شیائومی در همین سال 2023 الی 2024 استفاده شده است. لذا در نقد آیفون ۱۵ به مقایسه تراشه A16 و تراشه کوالکام Snapdragon 8 Gen3 میپردازیم. در جدول زیر به نتایج تست گیک پنج از این دو هسته پرداختهایم:
امتیاز تک هسته گیک پنج | امتیاز چند هستهای گیک پنج | |
Apple A16 Bionic | 2528 | 6502 |
Coalcom Snapdragon 8 Gen3 | 2563 | 7256 |
اگرچه تراشه A16 Bionic واقعاً تراشه قدرتمند و کارامدی است، اما در تست گیک پنج در هر دو بخش تک هسته و چند هسته از رقیب قدرتمند خود محصول کوالکام عقبتر است. تفاوت در بخش تک هسته تقریباً ناچیز است، اما قدرت پردازش چند هسته تراشه کوالکام به مراتب بالاتر از تراشه A16 اپل است.
به هر حال برای گوشیهای طراحی شده سال 2023 تا اواسط سال 2024 تراشه کوالکام Snapdragon 8 Gen3 رقیب مستقیم A16 است که برای بسیاری از پرچمدارهای اندرویدی خصوصاً تمام گوشیهای پرچمدار سامسونگ استفاده شده است و به شکل معناداری تا حدود ۱۱ درصد قویتر از تراشه کار شده در آیفون ۱۵ است. با این حال اگر هدفگذاری شما دیگر اعضای خانواده آیفون ۱۵ باشد، قطعاً از قدرتنمایی تراشههای جدید A17 اپل شگفتزده خواهید شد.
ظرفیت باتری در بررسی تخصصی iphone 15 معمولی چندان زیاد نیست و شاید در نگاه اول نکته منفی نقد آیفون ۱۵ باشد. چراکه ظرفیت این باتری ۳۳۴۹ میلی آمپر ساعت است و از آنجا که در نمایشگر آن از فناوری LTPO نیز استفاده نشده، قاعدتاً در مصرف انرژی نیز دست بالایی ندارد.
با این حال اپل از شارژ 20 واتی سیمی برای پر کردن این باتری لیتیومی یونی استفاده میکند. در عین حال میتوانید از شارژ بیسیم با حداکثر ظرفیت ۱۵ وات برای این گوشی استفاده کنید. سرعت شارژ آیفون ۱۵ خوب اما شگفت انگیز نیست. شارژ سیمی قادر است تا ۵۰ درصد ظرفیت باتری این گوشی را در مدت زمان ۳۰ دقیقه پر نماید.
برای بررسی ظرفیت و قدرت باتری گوشیهای خانواده آیفون ۱۵ تستهای خاص صورت گرفته است که قید به همگی آنها خارج از حوصله این مقاله است. اما در کل باتری آیفون ۱۵ معمولی پس از حدود ۹ ساعت و ۴۰ دقیقه فعالیت سنگین به طور کامل تخلیه میشود. این مقدار در مقایسه با بسیاری از رقبا حتی پرچمدارها از برندهای مطرح بازار عدد قابل دفاعی است. به هر حال اگر خرید گوشی با باتری قوی و ماندگاری بالا برای شما مهم است، در میان برجستهترین گوشیهای بازار میتوانید روی قابلیتهای آیفون ۱۵ حساب باز کنید.
تمام گوشی های خانواده آیفون ۱۵ طبق انتظار در فهرست محبوبترین و ارزشمندترین گوشیهای بازار جهانی 2023 قرار دارند. البته هماکنون این گوشیها در سایه آیفونهای سری ۱۶ هستند و با این حال به هیچ اندازه از محبوبیت و ارزش بازار آنها کاسته نشده است. فارغ از چالش قیمت آیفون در ایران با توجه به هزارتوی نرخ ارز و نحوه ورود و عرضه آنها، این گوشی در بازار جهانی با قیمت 799 دلار عرضه شده است. قیمت آیفون پلاس تا حدود ۱۰۰ دلار در بازارهای جهانی بالاتر است. البته به طور قطعی نمیتوان قیمت گوشیهای آیفون در بازار داخل ایران را با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز محاسبه کرد. با این حال در صف پرچمدارهای 2024 از برندهای مطرح دنیا که گوشیهای خود را با قیمت فراتر از ۷۰۰ دلار و حتی تا مرزهای ۱۲۰۰ دلار عرضه میکنند، قیمت گوشیهای آیفون چندان چالش برانگیز نیست و تنها ماجرای نرخ ارز داخل ایران است که شرایط قیمتگذاری را بحث برانگیز میکند. با این حال نگاه کلی در بررسی تخصصی iphone 15 مثبت است و میتوان گفت که اگر با محدودیتهای IOS برای استفاده در ایران کنار بیایید، این گوشی تا سالها به خوبی برای شما کار خواهد کرد. همچنین میتوانید برای خرید آیفون 15 در تمام مدل های آن از خدمات فروش آنلاین ایکالاتو با بهترین قیمت در سراسر کشور استفاده کنید.
دسته بندی :
نقد و بررسینوشته شده در :
۱۴ دی ۱۴۰۳
بروزرسانی شده در :
14 دی 1403
بازدید ها :
13 بازدید
جدید ترین نوشته ها :
معرفی پاوربانک 20000 میلیآمپری | شارژ طولانی مدت
بررسی تخصصی s24 ultra | تحلیل کامل قدرت و عملکرد
راهنمای خرید گوشی ارزان تا 5 میلیون تومان
مقایسه دوربین آیفون 15 و آیفون 16 | کدام بهتر است؟
گوشی های میان رده | توازن کامل بین قدرت و قیمت
آموزش تغییر فونت گوشی سامسونگ | ظاهری جدید به گوشیتان بدهید
نظرات کاربران